Trädshopping
Kategori: Allmänt

Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Biff stroganoff
500gmört nötkött, exempelvis utskuren biff
3msksmör
1stgul lök
250gsvamp
1mskvetemjöl
2mskdijonsenap
3msktomatpuré
1burkkrossade tomater
2sttärnade saltgurkor
1krmsvartpeppar
1tsksalt
3dlsmetana eller gräddfil
salt efter smak
Svartpeppar efter smak
En smula socker
Skär köttet i långa smala strimlor. Hacka löken och skiva svampen. Fräs svamp, lök och kött i en stekpanna tills allt fått en gyllene färg. Lägg över i en stor gryta. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, senap och vetemjöl. Häll i vatten och låt koka i cirka sju minuter. Smaka av med salt, socker och peppar. Tillsätt smetana och den hackade saltgurkan mot slutet och värm en stund till. Fast minus gurkan..
Carbonara
500gfärsk fettuccini
4pktbacon
svartpeppar
salt
500gvästerbottenost eller parmesanost, riven
4-5äggulor
en skvätt vispgrädde
1krukafärsk persilja
4råa äggulor till servering
Skär baconen först på långsidan och sedan i småbitar på kortsidan. Sätt på en stekpanna på högsta värmen, använd ingen olja eller smör i pannan. Fräs först halva baconen (allt kommer inte få plats första gången). När de börjar få en knaprig yta, utan att vara för hårda så tar du bort dem från pannan och häller av i ett durkslag med hushållspapper så att det värsta fettet försvinner. Stek sedan resten av baconet. Koka upp en kastrull med vatten till pastan. Häll i rikligt med salt. När vattnet kokar skall pastan i. Det står på förpackningen hur länge det skall vara i, ställ en äggklocka. När pastan är klar så häller du av vattnet i ett durkslag. Allt vatten skall bort. Häll sedan tillbaka pastan i kastrullen och sedan i med den avfettade baconen. Rör sedan ned en halv förpackning grädde, riven ost och 4-5 äggulor. Sist häller du i lite svartpeppar så att det blir små svarta prickar lite överallt, men inte för tätt. Rör runt och servera sedan på 4 olika tallrikar. Toppa varje tallrik med en persiljekvist samt en äggula i ett halvt äggskal.
Torsk med äggsås
600gtorskfilé
0.5tsksalt
5dlfiskbuljong
Äggsås
1stägg
1.5mskvetemjöl
3dlmjölk
2krmsalt
0.5krmvitpeppar
2mskhackad persilja
Äggsås
Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
Kokt torsk
Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
5. Vid servering
Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.
Eller något helt annat..? Den som lever får se!
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt